چگونه فیلتر ماشین لباسشویی دوو را تمیز کنیم
چگونه فیلتر ماشین لباسشویی دوو را تمیز کنیم؟
فیلتر ماشین لباسشویی دوو بخشی است که اغلب فراموش میشود، اما تمیز کردن آن میتواند در بهبود شستشوی پوشاک و پیشگیری از خرابی دستگاه بسیار ثمربخش باشد. چنین قطعهای تمام ذرات معلق، مو، پرز و اجسام ریز را حین چرخه شستشو مهار میکند تا از گرفتگی پمپ تخلیه یا انسداد لولهها جلوگیری شود.
خیلی از ما نمیدانیم چطور و چهوقت فیلتر را بررسی کنیم یا اگر متوجه تجمع جرم شویم، دقیقاً چه مراحلی را باید به منظور تمیز کردن آن طی کنیم. در ادامۀ وبلاگ"چگونه فیلتر ماشین لباسشویی دوو را تمیز کنیم"، همه چیز درباره فیلتر ماشین لباسشویی دوو را گامبهگام بررسی میکنیم تا راحتتر آن را شستشو دهید و عمر مفید دستگاه خود را افزایش دهید.
وظیفه و نقش فیلتر ماشین لباسشویی چیست؟
وظیفه اصلی فیلتر، جلوگیری از ورود آلودگیها و اجسام خارجی به بخش پمپ و لوله تخلیه است. این قطعه کوچک، محل جمعشدن ریزدانههای جرم، تکههای کوچک پارچه، مو و دیگر زبالههای احتمالی محسوب میشود. اگر چنین موادی داخل پمپ یا شلنگ تخلیه گیر کنند، ممکن است باعث مسدود شدن مسیر خروج آب و در نتیجه کاهش عملکرد شستشو شوند. همچنین امکان دارد ماشین لباسشویی به شکل ناگهانی متوقف شود یا فرایند خشککردن لباسها خیلی طول بکشد.
در دستگاههای قدیمی، دسترسی به این قسمت چندان آسان نبود، اما در بیشتر مدلهای امروزی، پایین بدنه بخش کوچکی تعبیه شده که میتوان آن را به سادگی باز کرد. پس از بازکردن و خارج کردن فیلتر، خواهید دید چه میزان پرز و ضایعات درون آن گیر افتاده است. پاک کردن این آشغال های انباشته شده، علاوه بر اینکه سرعت تخلیه آب را بالا میبرد، بوی ناخوشایند داخل دیگ را هم برطرف خواهد کرد.
فیلتر ماشین لباسشویی دوو کجاست؟
در مدلهای مختلف دوو، جای فیلتر گاهی تفاوتهای جزیی دارد، اما بهطور معمول، پنل پایینی دستگاه مکانی است که فیلتر در آن قرار میگیرد. اگر جلوی ماشین لباسشویی را نگاه کنید، در نزدیکی کف آن، دریچهای کوچک یا درپوشی گرد مشاهده میشود. زیر همان دریچه، فیلتر جای گرفته است. البته در بعضی از مدل های بسیار قدیمی دوو، ممکن است این درپوش کمی متفاوت باشد.
نحوه پیدا کردن فیلتر لباسشویی دوو
وبلاگ "چگونه فیلتر ماشین لباسشویی دوو را تمیز کنیم" در این بخش به چگونگی پیدا کردن فیلتر لباسشویی دوو اشاره کرده است:
- دستگاه را خاموش کرده و پریز را بکشید.
- دریچه پایینی را با چرخاندن یا آزادکردن خار باز کنید.
- فیلتر را میبینید که غالباً یک قطعه استوانهای یا استوانهایشکل همراه با دندانههای ساده است.
- بعضی مدلها یک لوله کوچک کمککننده دارند که میتوان آب اضافی را از طریق آن تخلیه کرد تا هنگام خارجکردن فیلتر، آب کمتری بیرون بریزد.
چه زمانی فیلتر دوو نیاز به نظافت دارد؟
یکی از سوالات متداولی که وبلاگ "چگونه فیلتر ماشین لباسشویی دوو را تمیز کنیم" به آن پرداخته شناسایی زمان تمیز کردن فیلتر لباسشویی می باشد. در پاسخ به این سوال می توان گفت:
زمانی که مسیر تخلیه کُند میشود، بوهای نامعمول از داخل محفظه شستشو حس میکنید یا احساس میکنید لباسها بعد از شستشو کاملاً تمیز درنمیآیند، فیلتر احتمالاً انسداد دارد.
هرگونه تاخیر در تخلیه آب، باقیماندن کف شوینده کنار لاستیک درب، یا خاموش شدن ناگهانی ماشین در حین کار، از مواردی است که باید سریع بررسی شود. همچنین اگر لباسها بعد از اتمام شستشو هنوز بو داشته باشند، معمولاً به این مفهوم است که فیلتر آلوده و پر از پُرز و بقایای مواد شوینده شده است.
نشانههای زیر ممکن است هشداری برای اقدام سریع باشد:
- تخلیه ناقص آب (ماندن مقدار زیادی آب در دیگ پس از شستشو)
- به مشامرسیدن بوی ناخوشایند هنگام بازکردن درب
- طولانیشدن چرخه خشک کردن یا بدشکلی لباسها
- ظاهرشدن ارور تخلیه روی نمایشگر برخی مدلها
مراحل تمیزکاری فیلتر ماشین لباسشویی دوو
اگر متوجه مشکلات بالا شدید یا قصد نگهداری منظم از لباسشویی را دارید، طی کردن مراحل زیر برای تمیز کردن فیلتر توصیه میشود:
-
جداکردن دوشاخه از پریز
حتماً جریان برق را قطع کنید. هرچند برخی تصور میکنند بازکردن دریچه فیلتر بیخطر است، اما بهتر است رعایت اصول ایمنی را جدی بگیرید تا هیچگونه ریسکی وجود نداشته باشد.
-
خالیکردن آب مانده در دیگ
اگر در بخش پایینی، یک شلنگ تخلیه کوچک قرار دارد، آن را درون یک ظرف قرار دهید تا آب اضافی که در سیستم باقیمانده خارج شود. اگر چنین لولهای مشاهده نمیکنید، ظرف یا لگنی کمارتفاع و چند دستمال جاذب رطوبت دم دست بگذارید.
-
بازکردن دریچه فیلتر
دریچه را بهآرامی باز کنید. این دریچه ممکن است چفت یا پیچی داشته باشد که با چرخاندن در خلاف جهت ساعت، آزاد میشود. بهمحض برداشتن آن، جایگاه فیلتر معلوم خواهد شد.
- بیرون کشیدن فیلتر
فیلتر معمولاً شکلی استوانهای دارد. قطر آن اغلب چند سانتیمتر است و یک دستگیره یا فرورفتگی دارد تا به کمک آن راحتتر بیرون بیاید. خرجکردن اندکی حوصله در این مرحله ضروری است؛ گاهی انباشت پُرز و زباله، کار را سخت میکند.
- حذف آلودگیها
در این مرحله، هرآنچه دیدید که به فیلتر چسبیده باز کنید. تودههای مو، پُرز، سکه، سنجاق، تکه پارچه و حتی شن و رسوبات ممکن است آنجا باشند. شستشو زیر شیر آب گرم میتواند همه جرمهای باقیمانده را پاک کند. برای نقاطی که جرم قدیمی چسبیده، از یک مسواک کهنه استفاده کنید.
- بررسی قطعه جایگذاری فیلتر
پس از تمیزکردن خود فیلتر، به حفرهای که فیلتر در آن قرار دارد دقت کنید. اگر زبالهای آنجا گیر کرده خارج کنید. این کار باعث پیوسته خارج شدن آب از دستگاه میشود.
- بستن مجدد و اطمینان از قرارگیری صحیح
آرام فیلتر را سرجایش محکم کنید. دریچه یا درپوش را هم در جای اصلی خود قرار دهید. سپس ماشین لباسشویی را روشن کنید و یک بار به صورت آزمایشی ماشین لباسشویی را راه اندازی کنید تا عملکرد تخلیه بررسی شود.
هر چند وقت یکبار فیلتر ماشین لباسشویی دوو را تمیز کنیم؟
دفعات نظافت این قطعه بستگی به میزان سختی آب و تراکم آلودگی در لباسها دارد. خیلی از متخصصان توصیه میکنند هر 3 تا 4 ماه یکبار، فیلتر را بیرون کشیده و تمیز کنیم . اگر در خانوادهای پرجمعیت زندگی میکنید و شستشوی زیادی انجام میدهید، بهتر است زودتر از 3 یا 4 ماه اقدام کنید.
فراموش نکنید کیفیت شویندهها و داشتن حیوان خانگی یا شستن مداوم لباسهای گِلی و پرپُرز، بازه زمانی تمیزکردن را کاهش می دهد یا به عبارت دیگر دفعات تمیز کردن در سال افزایش پیدا میکند.
در صورتی که ماشین لباسشویی نشانههای گرفتگی را خیلی زودنشان میدهد، فاصله تمیزکاری را به هرماه یا دوماه یکبار کاهش دهید. این کار از انباشتن رسوبات و ورود ذرات ناخالصی به بخش پمپ و شلنگ تخلیه جلوگیری خواهد کرد.
روشهای جلوگیری از گرفتگی دوباره فیلتر ماشین لباسشویی دوو
پس از نظافت فیلتر، بهتر است نکات کاربردی زیر را در پیش بگیرید تا تمیزکاری در این بخش با سرعت بسیار کمتر شکل بگیرد:
- خالی کردن جیب لباسها
تکههای دستمال کاغذی، اجسام کوچک مثل سکه یا پیچ و مهره معمولاً در جیبها جا مانده و میتوانند موجب انباشته شدن جرم در فیلتر شوند. پیش از شستن هر دسته لباس، تمام جیبها را بررسی کنید.
- استفاده از شویندههای مرغوب و متعادل
گاهی وجود مقدار زیاد شوینده، رسوبات چسبندهای در بخش فیلتر ایجاد میکند. اگر در آب منطقه محل زندگی، املاح بالایی وجود دارد، پیشنهاد میشود از شویندههایی استفاده کنید که باعث رسوب مضاعف نشوند یا حجم پودر مصرفی را تا حدی کم کنید.
- تنظیم دما و انتخاب برنامه
برخی کاربران عادت دارند همواره با دمای پایین لباس ها را بشورند. گاهی لازم است یک چرخه بدون لباس ولی با درجه حرارت بالاتر فعال شود. این روش مسیر خروجی را تا حدودی آزاد میکند.
- سرویس دورهای توسط تعمیرکار
هرچند تمیزکاری فیلتر کار سادهای است، اما گاهی بخشهای دیگر مانند پمپ تخلیه یا شلنگ اصلی نیز جرم زیادی دارند. توصیه میشود سالی یک یا دوبار، از متخصصی درخواست شود قطعات داخلی را بازبینی کند تا اگر خرابی یا ساییدگی وجود دارد، زودتر رفع شود.
سخن پایانی:
فیلتر ماشین لباسشویی دوو قطعهای حساس است که در بسیاری از موارد نادیده گرفته میشود. این جز کوچک در ایستگاه تخلیه قرار میگیرد و ذرات بزرگ یا پرزهای پارچه را جمع میکند. تمیز کردن اصولی آن، بیش از تصور از مشکلات تخلیه آب و انتشار بوهای نامطلوب جلوگیری میکند. اگر در خانهای شلوغ سکونت دارید یا عادت به شستشوی لباسهای خیلی کثیف دارید، پیشنهاد میشود بازههای کوتاهتر (مثلاً 2 یا 3 ماه یکبار) را مد نظر بگیرید.
برای تکمیل نظافت میتوان از آب گرم و مسواک کهنه کمک گرفت تا تمام جرمها و رسوبهای سمج پاک شوند. مراقب باشید موتوری که زیر لباسشویی قرار دارد، بههیچوجه خیس نشود. همچنین فراموش نکنید هر چند وقت یکبار، شلنگ تخلیه را نگاهی بیندازید تا هیچ مانعی در آن وجود نداشته باشد. به این ترتیب میتوانید روند کار دستگاهتان را روانتر کنید و از شستشوی لباسها لذت ببرید.